Υγεία

Η έξαρση του Covid-19 πέρα από τις δυσκολίες που προκάλεσε σε πολλές πλευρές της ζωής όλων μας, είναι κατά κύριο λόγο ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας. Παρόλο που το πρώτο κύμα έξαρσης φαίνεται να έχει περάσει, υπάρχουν ακόμα ασθενείς και αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα το φθινόπωρο. Εδώ θα βρεις οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να μείνεις υγιής, αλλά και να φροντίσεις την υγεία των δικών σου ανθρώπων.

Χρήσιμες Συμβουλές και Υλικό

Ενημερωτικά Βίντεο

Οδηγίες Χρήσης Μάσκας

Δες το βίντεο!

Όσα πρέπει να ξέρεις

Δες το βίντεο!

Φορείς Υποστήριξης

Κέντρο Ημέρας- Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Γενικός Γιατρός, Παθολόγος, Γυναικολόγος κα

Πρέπει να κλείσεις ραντεβού καλώντας ή πηγαίνοντας εκεί

Δευτέρα- Παρασκευή: 9.00- 17.00

Τηλ.: 210 3839372

Σόλωνος 133, 106 77, Αθήνα

Βρες το εδώ!

Πολυϊατρειο- Γιατροί του Κόσμου

Γενικός Γιατρός, Παθολόγος, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος κα

Πρέπει να κλείσεις ραντεβού καλώντας ή πηγαίνοντας εκεί

Δευτέρα- Παρασκευή: 9.00- 17.00

Tηλ: (+30) 210 32 13 15, (+30) 210 32 36 222

Σαπφούς 12, 105 53, Αθήνα

Βρες το εδώ!

Π.Α.Α.Υ.Π.Α : Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού.

Αίτημα για να αποκτήσουν Π.Α.Α.Υ.Π.Α , μπορούν να υποβάλουν οι υπήκοοι τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση για διεθνή προστασία ενώπιον των αρμοδίων Αρχών Παραλαβής.

Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός, αντιστοιχεί στο δελτίο πλήρους καταγραφής και εξασφαλίζει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας .

Αρμόδια υπηρεσία διεκπεραίωσης της απόδοσης Π.Α.Α.Υ.Π.Α. έχει οριστεί η Υπηρεσία Ασύλου, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η Υπηρεσία Ασύλου κατά την καταχώρηση στο σύστημα της αίτησης περί διεθνούς προστασίας προχωρά ταυτόχρονα και στην απόδοση Π.Α.Α.Υ.Π.Α. μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας που παρέχει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ Α.Ε «έχω ΠΑΑΥΠΑ ?» , μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εισάγει τα στοιχεία του και να επιβεβαιώσει αν έχει γίνει έκδοση αριθμού Π.Α.Α.Υ.Π.Α.

https://www.amka.gr/have-paaypa/